وبینار چشم انداز اقتصاد ایران و جهان در سال 1401
این وبینار با تبیین نقش هوشمندی و مدیریت استراتژیک در ارتقای سازمان ها در شرایط بحران در روز جمعه دهم اسفند 1400 با حضور همزمان تحلیل گران با تجربه و جوان و دعوت گروه مطالعات اقتصادی حامین صنعت برگزار خواهد شد.
چشم انداز اقتصاد ایران و جهان در سال 1401برای بسیاری فعالان اقتصادی و مدیران کسب و کار بسیار مهم است. بسیاری از تصمیمات مدیران بنگاههای اقتصادی بستگی به تشخیص آن ها از روندهای حاکم بر اقتصاد ایران در سال 1401 دارد. بر اساس این ضرورت، گروه مطالعات اقتصادی حامین صنعت یک وبینار در دهم اسفند 1400 برای فعالان اقتصادی به منظور تبیین چشم انداز اقتصاد ایران و جهان در سال 1401 طراحی نموده است. این وبینار با حضور و سخنرانی آقایان دکتر مرتضی ایمانی راد، دکتر حسین شیبانی، دکتر محمد نیک بخت، برگزار خواهد شد.
موضوعات این وبینار در خصوص نقش هوشمندی و مدیریت در ارتقای سازمان ها در شرایط بحران و تحلیل و وضعیت اقتصاد ایران و جهان و پیش بینی روند رشد اقتصادی، حجم پول، نرخ ارز، تورم و تمرکز بازارهای مهمی همچون طلا، ارز، مسکن، ارزهای دیجیتال و بازاهای مالی است و در پایان منجر به ارائه پیشنهادهای استراتژیک و اثر بخش برای مدیران و سرمایه گذاران خواهد شد.
این وبینار در شرایطی برگزار می شود که اقتصاد ایران و جهان در سال 1401 با شرایط و شاخصه های متفاوتی روبرو است و به جهت عبور و گذر موفق از یک نقطه عطف تاریخی نیاز به تحلیل ها و بررسی های بیشتری دارد. در سنوات گذشته عرضه کل اقتصاد جهان از یک طرف به علت از بین رفتن زیر ساخت های تولید عرضه کاهش یافته است.
در این دوران با رواج همه گیری کرونا، اقتصادهای بزرگ جهان به انتشار گسترده پول روی آورده اند و به دنبال آن سقف بازدهی در بازارهای مهم مالی در جهان شکسته شده است و به دنبال آن خوش بینی نسبت به بعضی بازارها نظیر رمز ارزها افزایش یافته است.
در حال حاضر با کم شدن محدودیت های همه گیری کرونا، تقاضای کالاها و خدمات در جهان با شدت و سرعت در حال افزایش است و نگرانی ها از شکل گیری تورم های فزآینده در بلند مدت توجه تمامی سیاست گذاران اقتصادی را به خود معطوف کرده به نحوی که نگرانی از تغییر مولفه های پولی اقتصادی جهان و در پیش گرفتن سیاست های شدید انقباضی، آینده بنگاه های اقتصادی را تهدید می کند.
تغییر سیاست های پولی اقتصاد که با تغییر نرخ بهره و عرضه پول همراه خواهد بود، بازدهی بازارهای مالی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و احتمالا بازدهی بازارهای مالی کمتر خواهد شد.
در سطح روابط تجاری کشورها، اگرچه تنش ها بین اقتصادهای بزرگی نظیر چین و آمریکا کاهش یافته ولی تنش های دیگری بین اروپا، روسیه و آمریکا بر سر اروپای غربی شروع شده است.
رشد قیمت نفت به بیشترین حد خود پس از بحران اقتصادی سال های 2008 و 2009 رسیده است. روند قیمت کالاها در بازار نظیر مس، طلا تغییر کرده است و از یک طرف بازار کالاها با فشار شدید تقاضا روبروی است و از طرفی با کاهش نرخ بهره و احتمال افزایش ارزش دلار، بازار کالاها با محدودیت هایی مواجه است.
پیش بینی شده در سال 2022 رشد اقتصادی جهان و بسیاری از کشور ها مثبت ولی کمتر از سال 2021 باشد. نگرانی هایی نیز نسبت به تداوم تحریم های ایران و فشار بیشتر بر قیمت نفت نیز وجود دارد.
در سطح اقتصاد داخلی، اقتصاد ایران در بخش های مختلف آن با تغییرات جدی مواجه است. رونق بخش خدمات که بیشترین آسیب را در دوران کرونا متحمل شده، آغاز شده است و آثار رشد و رونق اقتصادی در سایر بخش های اقتصادی به جز بخش کشاورزی و مسکن که با مشکلات خاصی مواجه است، نیز نمایان شده است.
از طرفی، ظرف سال های گذشته، به شدت میزان سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصاد بسیار کم شده است و اقتصاد با زیر ساخت های به شدت مستهلک و از بین رفته مواجه است و امکان افزایش عرضه و تولید در بسیاری از بخش ها با محدودیت ها و موانع جدی روبرو است و افزایش عرضه کالا و خدمات با افزایش تقاضا تناسب نخواهد داشت که این موضوع تداوم افزایش شدید قیمت ها را در پی دارد. در آستانه ورود به سال 1401 مذاکرات بین المللی مربوط توافق هسته ای هنوز ادامه دارد. آثار توافق احتمالی بر آینده اقتصاد ایران و وضعیت بازارهایی همچون طلا، ارز و مسکن نیاز به تحلیل های کارشناسانه دارد. از طرفی دولت در سال 1401 تا حد کمی از وضعیت منفعل خود در شش ماهه دوم سال 1400 فاصله خواهد گرفت. با این وجود کسری بودجه دولت جدی است و دولت برای تامین کسری بودجه خود راهی به جز فشار بیشتر بر مردم از طریق مالیات ندارد.
معاملات بخش مسکن به شدت کاهش یافته است. سرعت ساخت و سازها در این بخش به علت افزایش شدید قیمت مصالح ساختمانی کاهش یافته است و تورم در این بخش تداوم دارد. رشد سطح عمومی قیمت ها کما کان ادامه دار خواهد بود و قدرت خرید افراد بیش از پیش کاهش می یابد. از طرفی رونق صادرات کالا در بسیاری از بازارها، تدوام شرایط مازاد تقاضا را بازار منجر خواهد شد. با وجود شرایط مذکور مولفه های رفتاری حاکمیت در خصوص اقتصاد و تحولات سیاسی و اجتماعی تغییر نکرده است و فشارها بر مردم ادامه دارد.
بروز همه این تغییرات در عرصه بین الملل و اقتصاد داخلی شرایط و فضا را برای تمامی کسب و کارها در سال 1401 متفاوت کرده است. رصد این تغییرات و ارائه همه آن ها در وبینار حاضر تجربه و تخصص بالایی را می طلبد. در برگزاری این وبینار سعی شده با استفاده از تحلیل گران پیشکسوت در کنار تحلیل گران جوان پیچیدگی های شرایط موجود مورد بررسی و گفتگو قرار گیرد و از فضای مبهم پیش رو تصویر روشنی ارائه گردد.بدیهی است؛ وقتی پیچیدگی ها وضعیت موجود و آتی اقتصاد تحلیل شود و تصویر بهتری در خصوص وضعیت فعلی و آینده حجم پول، نرخ ارز، تورم و نرخ رشد اقتصادی و وضعیت بازارهای مختلف مثل بازار بورس و بازار کالاها و وضعیت صادرات و واردات داشته باشیم، می شود گفت: عدم قطعیت ها کمتر می شود. در این شرایط است که تصمیمات هوشمندانه می گردد و انتخاب ها عقلایی تر خواهد بود. به عنوان یک سرمایه گذار و یا یک مدیر بنگاه اگر ما در مسیری توام با تاریکی، غبار و یا مه حرکت کنیم، احتمال اینکه بتوانیم با موفقیت طی مسیر کنیم، بسیار کم است. در مقابل زمانی که ما بتوانیم مسیر حرکت را مه زدایی نموده و یا با روشن کردن چراغی بهتر ببینیم، موانع مسیر حرکت برای ما مشخص می شوند. به تعبیری زمانی که مولفه های مسیر حرکت برای ما آشکار شد، طبیعی است که در این شرایط ما با اطمینان بیشتر حرکت می کنیم. این آگاهی ها و تصویر روشن از آینده است که به ما کمک می کند، تصمیم گیری ها راحت تر شده و استراتژی های درست تری اتخاذ گردد.
وبینار تحلیل چشم انداز اقتصاد ایران و جهان در دهم اسفند 1400 برگزار خواهد شد. این وبینار بر تلاش شبانه روزی تحلیل گران حامین صنعت و مشارکت تحلیل گران با تجربه بنا شده است و مطالعات جدی کارشناسی وبینار بر اساس آخرین اطلاعات اقتصادی ایران و جهان تا زمان برگزاری وبینار ادامه خواهد داشت چرا که می دانیم تعداد بسیاری از افراد علاقه مند در این وبینار شرکت خواهند کرد و جا دارد این نکته را عنوان کنیم در این وبینار سعی بر این است که تحلیل ها و استراتژی های استخراجی از وبینار بسیار راهبردی و کاربردی باشد و مورد استفاده شرکت کنندگان آن قرار گیرد.
علاقهمندان به شرکت در این وبینار میتوانند با شماره تلفن 09202066808 تماس حاصل کرده یا برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام از این لینک اقدام فرمائید.